Szanowni Państwo,
od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

Uprzejmie informujemy, że administratorem danych osobowych jest Muzeum Ziemi Rawickiej, mające siedzibę w Rawiczu, pod adresem Rynek 1.

Czytaj więcej... 

Informacje o plikach cookie

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

all4web

 

14 kwietnia 2019 roku odbył się finał konkursu „Smak Tradycji” Produkt Regionalny Gminy Rawicz

Komisja Konkursowa w składzie: Izabela Byszewska, Julita Augustyniak, Tomasz Bzdęga, Grzegorz Kubik, Adriana Miara, oceniła 24 potrawy i napoje. Celem konkursu było wyłonienie produktu, który może stać się produktem regionalnym gminy promującym ją na zewnątrz. Honorowy patronat nad konkursem objęła Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego z siedzibą w Warszawie.

Decyzją Komisji przyznano nagrody za I miejsce w każdej z IV kategorii:

I miejsce i nagrodę w wysokości 1000 zł przyznano Stowarzyszenie Żylicka Rzecz Babska za produkt pasztet cielęcy.

Kategoria I: produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego:

- kategoria II: produkty regionalne pochodzenia roślinnego:

I miejsce i nagrodę w wysokości 1000zł przyznano KGW Fajne Babki z Zawady za produkt warówki hazackie;

- kategoria III: napoje regionalne:

I miejsce i nagrodę w wysokości 1000 zł przyznano Stowarzyszeniu Hazy to My za produkt nalewka wiśniowa hazackiej babuni;

- kategoria IV: inne produkty regionalne:

I miejsce i nagrodę w wysokości 1000 zł przyznano Łaszczyńskiej Grupie Seniorek za produkt Czernina - Łaszczyńska czarna polewka.

Nagroda Specjalna Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego - dla KGW w Dębnie Polskim za Maślany Tort Babci Jadzi.